Hear ry

perustiedot ja vuosikertomukset | säännöt | liity jäseneksi | linkkejä
           

HEAR RY:N VUOSIKERTOMUS 2007-2008

YLEISTÄ

Hear ry on kehittynyt ja kasvanut rauhallisesti, mutta kiihkeästi. Kaikilla yhdistyksen eri aloilla on toimintaa ollut paljon ja sitä on kehitetty paremmaksi ja monipuolisemmaksi. Yhdistys on pitänyt voimakkaasti kiinni periaatteistaan ja siitä, että tekeminen on mukavaa eikä väkisin ole tarvinnut vääntää enemmän kuin on ihan välttämätöntä.

Hear ry on tullut toimintavuoden aikana selvästi tunnetummaksi ja on päässyt mukaan moniin uudenlaisiin asioihin ja tekemisiin.

TAPAHTUMAT

Toimintavuonna on järjestetty useita kymmeniä tapahtumia, joista suurin osa on sijoittunut Jyväskylään ja Rovaniemelle. Vierailuja on tehty Ouluun ja Tampereelle. Lähes kaikki Jyväskylän tapahtumat on lähetetty suorana lähetyksenä omassa radiossa ja äänitykset arkistoitu. Myös osa muiden kaupunkien tapahtumista on radioitu.

Säännöllisesti jatkuneen Linnunlaulupubi-klubin ja suurempien konserttitapahtumien lisäksi Hear ry on ollut mukana muun muassa taidenäyttelyissä ja keskustelutilaisuuksissa ja järjestänyt ohjelmaa muiden tapahtumiin. Etenkin viimeisen puolen vuoden aikana on alettu säännöllisesti lähettää radiossa suorana myös muiden tahojen järjestämiä tapahtumia.

Hear ry on osallistunut sekä vuonna 2007 että 2008 Yläkaupungin yö –kaupunkifestivaaliin Jyväskylässä. Vuoden 2007 tapahtumassa Radio Hear lähetti suoraa ohjelmaa koko päivän ja 2008 oltiin radioinnin lisäksi mukana myös järjestämässä Ilokiven yläkerran ja terassin klubitapahtumia sekä Bar Vakiopaineen ohjelmaa. Radio Hear järjesti Yläkaupungin yössä myös radiotyöpajan lähettämisestä kiinnostuneille.

Kaikista järjestetyistä tapahtumista on liitteenä luettelo.

RADIO HEAR

Radio Hearin ohjelmien ja kuuntelijoiden määrä on lisääntynyt hitaasti, mutta varmasti.

Radio Hearin uudet nettisivut saatiin viimein näkyviin vuodenvaihteessa 2007-2008. Sivuille tuli keväällä myös vapaasti muokattava ohjelmisto-sivu, jossa tulevista ohjelmista voi tiedottaa.

Toimitettua ohjelmaa on Radio Hearilla ollut vaihtelevasti, mutta lisääntyvässä määrin. Ohjelmia toimivuoden aikana ovat olleet muun muun muassa Rupeli, Aikamatka, Koehuone, HessunKahvila, Aamukahvila Oulunkylä, A-radio, Hear Ogelin lähetykset, Kauppakadun lähetykset, Madekoski Studioiden lähetykset, Anun lähetykset, Urheilu & Kalja Undergroundin urheiluohjelmat, Feel Good Now, Pålatsi, Late Nite Joint Stereo, Satakiljuu ja Keittiön puolella.

Yhteensä toimivuoden aikana on lähetetty uutta ohjelmaa noin 900 tuntia (keskimäärin noin 2,5 tuntia vuorokaudessa) noin 350:ssä eri lähetyksessä. Keskimääräinen kuuntelijamäärä suorilla lähetyksillä on ollut noin 10. Yhtäaikaisten kuuntelijoiden maksimimäärä oli toimintavuoden aikana 38 (Valtausradio, 3.4.2008).

Talvella radion ohjelmistosta tiedotettiin julisteilla, mutta sittemmin tavasta luovuttiin ja keskityttiin sähköpostitiedottamiseen. Tiedottamista on joka tapauksessa lisätty ja sillä tuntuu olevan vaikutusta kuulijamääriin.

Hear ry:n järjestämät tapahtumat pyritään aina radioimaan ja äänittämään. Muun muassa lähes kaikki kokoukset ovat tulleet suorana lähetyksenä radiosta.

Hear ry maksaa radiotoiminnastaan korvauksia Teostolle ja Gramexille.

JÄSENET

Hear ry:ssä on 67 jäsentä.

HARJOITTELIJAT

Yhdistyksessä on ollut toimivuoden aikana neljä harjoittelijaa, joista kaikki ovat tulleet ammattikorkeakoulujen ja ammattikoulujen kautta (Humak, Jamk, Ammattiopisto Lappia ja Pirkanmaan ammattiopisto). Lisäksi yhdistyksellä on yksi oppipoika.

HEAR RECORDS

Hear Recordsilla on työn alla useita julkaisuja, joista suurin osa on masterointi-vaiheessa. Vuoden aikana on saatu ulos ensimmäinen julkaisu, Mats Swanin Seksin kuningas 7”. 400kpl julkaisusta on noin puolet myymättä. Levyä on soitettu muun muassa Radio Helsingillä.

Levyjulkaisujen lisäksi on julkaistu lukuisia levyjä digitaalisessa muodossa Hearin omalla palvelimella.

HEARIN PALVELIMET JA TEKNIIKKA

Vuoden aikana Hear ry:n käytössä olevien palvelinten määrää on lisätty kahdesta kolmeen Hear7:n aloitettua osoitteessa radio3.hear.fi heinäkuussa 2007. Hear7 pyörittää myös keosto.org-nettisivustoa. Kaikki palvelimet toimivat TNNetin 3/3-yhteyksien päässä.

Joulukuussa 2007 järjestettiin jäsenkeräys, jonka tuotolla ostettiin Hear2-palvelimeen 500GB kovalevyä, 1GB lisää muistia ja uusi 160GB boottikovalevy.

Ongelmilta palvelimissa ei ole vältytty. Hear2:n eli pääpalvelimen virtalähteen ja emolevyn kanssa on yhä ongelmia eikä uudelle parempikuntoiselle boottikovalevylle asennettua Debiania ole vielä otettu käyttöön. Lisäksi toukokuussa 2008 hear401-palvelin oli ruostunut kastuttuaan sijoituspaikallaan pesukoneen vieressä. Enimmäkseen palvelimet ovat kuitenkin toimineet esimerkillisen vakaasti ja muun muassa jäsenten sähköpostiliikenne ja nettisivustot ovat toimineet hyvin.

NETTISIVUSTOT

Hearin kaikilla nettisivuilla kävijämäärä on lisääntynyt. WWW-liikenne on kasvanut vuoden takaisesta 100% ja on nyt noin 1 100 000 kävijää kuukaudessa.

Radio Hearin sivuilla oli käynyt toimivuoden lopussa yhteensä 153,081 kävijää, Hearpedian 1,311,069 ja Hear ry:n 4,498. Radio Hearin nettisivut uudistettiin vuodenvaihteessa ja niitä pyritään kehittämään eteenpäin jatkuvasti.

MUUTA

Hear ry osallistui elokuussa 2007 järjestettyyn Vaihtoehtoisten kulttuuritoimijoiden huippukokoukseen Tampereen Pispalassa sekä keväällä 2008 järjestettyyn Keski-Suomen kulttuuritoimijoiden kokoukseen Korpilahdella. Hear ry:stä on jäsen myös keväällä perustetussa Jyväskylän Ilokiven kehitystyöryhmässä.

Hear on ollut esillä useissa lehdissä (mm. Keskisuomalainen, Libero ja Poksteri) ja ollut yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestölehti Naagan sekä taidekasvatuksen ainejärjestölehti Eklektikan teossa mainostajana ja julkaisubileiden järjestäjänä.

Hear ry osallistui Jyväskylän yliopiston järjestömessuille sekä syksyllä 2007 että keväällä 2008. Etenkin syksyn messuilla yhdistys keräsi kovasti huomiota osakseen.

KATSO MYÖS

LINKKEJÄ

radio hearin etusivu | loki | info/laki | yhdistys | hearpedia