Hear ry

perustiedot ja vuosikertomukset | säännöt | liity jäseneksi

HEAR RY:N VUOSIKERTOMUS 2007-2008

YLEIST

Hear ry on kehittynyt ja kasvanut rauhallisesti, mutta kiihkesti. Kaikilla yhdistyksen eri aloilla on toimintaa ollut paljon ja sit on kehitetty paremmaksi ja monipuolisemmaksi. Yhdistys on pitnyt voimakkaasti kiinni periaatteistaan ja siit, ett tekeminen on mukavaa eik vkisin ole tarvinnut vnt enemmn kuin on ihan vlttmtnt.

Hear ry on tullut toimintavuoden aikana selvsti tunnetummaksi ja on pssyt mukaan moniin uudenlaisiin asioihin ja tekemisiin.

TAPAHTUMAT

Toimintavuonna on jrjestetty useita kymmeni tapahtumia, joista suurin osa on sijoittunut Jyvskyln ja Rovaniemelle. Vierailuja on tehty Ouluun ja Tampereelle. Lhes kaikki Jyvskyln tapahtumat on lhetetty suorana lhetyksen omassa radiossa ja nitykset arkistoitu. Mys osa muiden kaupunkien tapahtumista on radioitu.

Snnllisesti jatkuneen Linnunlaulupubi-klubin ja suurempien konserttitapahtumien lisksi Hear ry on ollut mukana muun muassa taidenyttelyiss ja keskustelutilaisuuksissa ja jrjestnyt ohjelmaa muiden tapahtumiin. Etenkin viimeisen puolen vuoden aikana on alettu snnllisesti lhett radiossa suorana mys muiden tahojen jrjestmi tapahtumia.

Hear ry on osallistunut sek vuonna 2007 ett 2008 Ylkaupungin y kaupunkifestivaaliin Jyvskylss. Vuoden 2007 tapahtumassa Radio Hear lhetti suoraa ohjelmaa koko pivn ja 2008 oltiin radioinnin lisksi mukana mys jrjestmss Ilokiven ylkerran ja terassin klubitapahtumia sek Bar Vakiopaineen ohjelmaa. Radio Hear jrjesti Ylkaupungin yss mys radiotypajan lhettmisest kiinnostuneille.

Kaikista jrjestetyist tapahtumista on liitteen luettelo.

RADIO HEAR

Radio Hearin ohjelmien ja kuuntelijoiden mr on lisntynyt hitaasti, mutta varmasti.

Radio Hearin uudet nettisivut saatiin viimein nkyviin vuodenvaihteessa 2007-2008. Sivuille tuli kevll mys vapaasti muokattava ohjelmisto-sivu, jossa tulevista ohjelmista voi tiedottaa.

Toimitettua ohjelmaa on Radio Hearilla ollut vaihtelevasti, mutta lisntyvss mrin. Ohjelmia toimivuoden aikana ovat olleet muun muun muassa Rupeli, Aikamatka, Koehuone, HessunKahvila, Aamukahvila Oulunkyl, A-radio, Hear Ogelin lhetykset, Kauppakadun lhetykset, Madekoski Studioiden lhetykset, Anun lhetykset, Urheilu & Kalja Undergroundin urheiluohjelmat, Feel Good Now, Platsi, Late Nite Joint Stereo, Satakiljuu ja Keittin puolella.

Yhteens toimivuoden aikana on lhetetty uutta ohjelmaa noin 900 tuntia (keskimrin noin 2,5 tuntia vuorokaudessa) noin 350:ss eri lhetyksess. Keskimrinen kuuntelijamr suorilla lhetyksill on ollut noin 10. Yhtaikaisten kuuntelijoiden maksimimr oli toimintavuoden aikana 38 (Valtausradio, 3.4.2008).

Talvella radion ohjelmistosta tiedotettiin julisteilla, mutta sittemmin tavasta luovuttiin ja keskityttiin shkpostitiedottamiseen. Tiedottamista on joka tapauksessa listty ja sill tuntuu olevan vaikutusta kuulijamriin.

Hear ry:n jrjestmt tapahtumat pyritn aina radioimaan ja nittmn. Muun muassa lhes kaikki kokoukset ovat tulleet suorana lhetyksen radiosta.

Hear ry maksaa radiotoiminnastaan korvauksia Teostolle ja Gramexille.

JSENET

Hear ry:ss on 67 jsent.

HARJOITTELIJAT

Yhdistyksess on ollut toimivuoden aikana nelj harjoittelijaa, joista kaikki ovat tulleet ammattikorkeakoulujen ja ammattikoulujen kautta (Humak, Jamk, Ammattiopisto Lappia ja Pirkanmaan ammattiopisto). Lisksi yhdistyksell on yksi oppipoika.

HEAR RECORDS

Hear Recordsilla on tyn alla useita julkaisuja, joista suurin osa on masterointi-vaiheessa. Vuoden aikana on saatu ulos ensimminen julkaisu, Mats Swanin Seksin kuningas 7. 400kpl julkaisusta on noin puolet myymtt. Levy on soitettu muun muassa Radio Helsingill.

Levyjulkaisujen lisksi on julkaistu lukuisia levyj digitaalisessa muodossa Hearin omalla palvelimella.

HEARIN PALVELIMET JA TEKNIIKKA

Vuoden aikana Hear ry:n kytss olevien palvelinten mr on listty kahdesta kolmeen Hear7:n aloitettua osoitteessa radio3.hear.fi heinkuussa 2007. Hear7 pyritt mys keosto.org-nettisivustoa. Kaikki palvelimet toimivat TNNetin 3/3-yhteyksien pss.

Joulukuussa 2007 jrjestettiin jsenkerys, jonka tuotolla ostettiin Hear2-palvelimeen 500GB kovalevy, 1GB lis muistia ja uusi 160GB boottikovalevy.

Ongelmilta palvelimissa ei ole vltytty. Hear2:n eli ppalvelimen virtalhteen ja emolevyn kanssa on yh ongelmia eik uudelle parempikuntoiselle boottikovalevylle asennettua Debiania ole viel otettu kyttn. Lisksi toukokuussa 2008 hear401-palvelin oli ruostunut kastuttuaan sijoituspaikallaan pesukoneen vieress. Enimmkseen palvelimet ovat kuitenkin toimineet esimerkillisen vakaasti ja muun muassa jsenten shkpostiliikenne ja nettisivustot ovat toimineet hyvin.

NETTISIVUSTOT

Hearin kaikilla nettisivuilla kvijmr on lisntynyt. WWW-liikenne on kasvanut vuoden takaisesta 100% ja on nyt noin 1 100 000 kvij kuukaudessa.

Radio Hearin sivuilla oli kynyt toimivuoden lopussa yhteens 153,081 kvij, Hearpedian 1,311,069 ja Hear ry:n 4,498. Radio Hearin nettisivut uudistettiin vuodenvaihteessa ja niit pyritn kehittmn eteenpin jatkuvasti.

MUUTA

Hear ry osallistui elokuussa 2007 jrjestettyyn Vaihtoehtoisten kulttuuritoimijoiden huippukokoukseen Tampereen Pispalassa sek kevll 2008 jrjestettyyn Keski-Suomen kulttuuritoimijoiden kokoukseen Korpilahdella. Hear ry:st on jsen mys kevll perustetussa Jyvskyln Ilokiven kehitystyryhmss.

Hear on ollut esill useissa lehdiss (mm. Keskisuomalainen, Libero ja Poksteri) ja ollut yhteistyss Jyvskyln yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejrjestlehti Naagan sek taidekasvatuksen ainejrjestlehti Eklektikan teossa mainostajana ja julkaisubileiden jrjestjn.

Hear ry osallistui Jyvskyln yliopiston jrjestmessuille sek syksyll 2007 ett kevll 2008. Etenkin syksyn messuilla yhdistys kersi kovasti huomiota osakseen.

KATSO MYS

LINKKEJ