BARRY ANDREWSIN DISKO

Barry Andrewsin Disko on yhden miehen orkesteri, jonka musiikki on kaunista ja tunnelmallista elektronista lo-fi-diskoa. Elektronista saundia lämmittää lo-fi-estetiikan lisäksi persoonallinen laulu sekä ambientmainen maalailu. (www)

RADIOPUHELIMET

Radiopuhelimet on oululaisen osaamisen ytimessä! IT-kaupunki Oulun kestävin tuote ei olekaan kännykkä, vaan Radiopuhelimet. Nykyisen arvotyhjiön aikana kaipaamme todellisia aikuisen malleja. Maamme luotettavin rytmi- ja moraalikone johdattaa Suomen nuorisoa vakaasti kohti tuntematonta (www)

JS666

Musiikin moniottelija JS666:n musiikki on sekopäinen yhdistelmä mm. speedcorea ja hittisämplejä. Levy-yhtiö If Society kertoo kaiken: "The end of all music. JS666 is just one man, but his powers of musical destruction are limitless. From sanity-threatening happy hardcore -ditties and dirty gabber beatdowns to lewd edits and spastic drum n' bass". (www)

 

PROFEETTA JA SUURI KUULEMISEN TUOMA VAPAUTUMINEN BARDOSSA

Jyväskyläläinen Profeetta esiintyy Höstfestillä Suuri Kuulemisen Tuoma Vapautuminen Bardossa -kokoonpanonsa kanssa versioiden Profeetan ja Uuden Maailmanuskonnon kappaleita. Laulut kukkivat mandalamaisesti elektro-akustisina sovituksina joissa olevainen humisee mantramaisena nauhana. (www)

JAAKKO EINO KALEVI

Jyväskylästä kotoisin olevan erikoismies Jaakko Eino Kalevin musiikki on monisävyinen ja ennakkoluuloton sekoitus elektroa, diskoa, funkia, jazzia ja muita tyylejä. Tunnelmaskaala ulottuu taidesurinasta aina kunnon tanssimeininkiin saakka. Keikkakuntoa Jaakko on kasvattanut viime aikoina maailman metropoleissa Pietarista Berliinin kautta New Yorkiin. Höstfestin keikalla on huhujen mukaan mukana myös vierailijoita. (www)

PINTANDWEFALL

Tyttönelikko Pintandwefall on yksi viime vuosien suomalaistulokkaista. Tanssittavaa autotallirockia soittavan bändin ensimmäinen levy "Wow! What Was That, Baby?" sisälsi tukun todella tarttuvia raitoja ja keikoilla bändi on hurmannut jyväskyläläisetkin jo useita kertoja. Pintandwefall on juuri julkaisemassa myös uuden EP:n. (www)

APROX.

Helsingin elävää elektro/idm/skwee/hiphop-skeneä edustava Aprox. imee musiikkinsa vaikutteita genrerajoista välittämättä. Elektronista saundia värittää ihmisäänellä tuotettu laulu. Oman tuotannon lisäksi Aprox. on remixannut mm. Bitch Alertia, Plutonium 74:sta sekä Superchristiä. (www)

SÄÄSTÖPOJAT

Helmilevyjen uusimpia kiinnityksiä on Savonlinnasta tuleva elektromusiikki- ja performanssiryhmä Säästöpojat. Inspiraationsa 80-luvun tietokonesoundeista ja ympärillämme vellovasta kaaoksesta saava ryhmä on herättänyt huomiota Youtubesta löytyvillä oudoilla videoillaan sekä oudoilla keikoillaan. Nyt ensi kertaa Jyväskylässä! (www)

PUISET HEILAT

Puiset Heilat on Turussa vuonna 1992 perustettu suomalainen rockyhtye. Nimi pohjautuu Robert M. Pirsigin romaaniin Zen ja moottoripyörän kunnossapito. Nimen keksi yhtyeen basisti Kari Nylander. (www)