DJ Poire Williams & DJ Midnight Express (Skål)


Kuva: Ilmari Heinäjärvi / Third Point Photography

Skålin DJ:t Poire Williams ja Midnight Express ovat Jyväskylän rytminnälkäisiä musadiggareita palvelleet jo aina Hulinaklubin ja Club Moustachen ajoista. Nykyään Skål-kollektiivissa vaikuttavat herrasmiehet tunnetaan laaja-alaisen rytmimusansa ohella siitä, että levylautasille eksyy paljon myös harvinaista herkkua, joka on kaivettu ylös kaikkein pölyisimpien divareiden kellareista.

 Alakerta perjantaina

Arsi Fennica

Olen mieltynyt vinyyli-formaattiin, joten oman DJ-työskentelyni kannalta on ollut tajunnan räjäyttävää tajuta kasetin mahdollisuudet! Kompaktin kokonsa lisäksi formaatin etuna DJ-hommissa on ajankohtaisuus; tällä hetkellä julkaistavasta musiikista iso osa kiinnostavasta kamasta julkaistaan pelkästään kasetilla. Höstfesteille valikoin vinyyliaarteiden lisäksi matkaan myös salkullisen harvemmin kuultuja kasetteja. Luvassa suhinaa ja punttien tutinaa!

Syksyn ydinkärki, eli top 5 musa juuri nyt:

  • Willie West. New Orleanslainen vanha soul-laulaja teki juuri levyn Soul Investigatorsin tyyppien kanssa. En poistu kotoa ilman kyseistä levyä.
  • Jormas. Pepe Willbergin vanha bändi on aina ajankohtainen.
  • Erik Jäähalli. Ruotsin periferiassa ja Berliinissä työskentelevä kuvataiteilija, jonka musiikki on toisesta todellisuudesta.
  • Aster Aweke. Olin Etiopiassa vaihdossa 2012, ja metsästin samalla paikallista musaa. Vinyyleitä löytyi etsintäkuulutusjulisteen avulla ok kokoinen satsi, mutta suurin aarre on matkalta löytynyt Aster Aweken kasetti, joka on on todellinen JYTÄ-POMMI!
  • Keijo. Suomen paras oman ikäisissään (ja muutenkin).

 Yläkerta perjantaina

Rising DJ-Stars of Jyväskylä

Perjantaina terassilla nähdään naamoja, joita ei ole vielä kyllästymiseen asti tuijoteltu DJ-kopeissa. Neljä kappaletta DJ-uransa vasta keväällä alottaneita nuoria lupauksia päästetään puikkoihin ja luvassa voi olla aika lailla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Innokkuutta ja energiaa riittää eikä opittuja maneereita nähdä.

 Yläkerran terassi perjantaina

DJ Risto Paristo

Dj Risto Paristo on toinen edesmenneen Kaino-Klubin musiikkimestareista. 
Illan aikana soi aivan varmasti Pöllöt, Stereo 8000, Alabama Shakes, Arcade Fire ja Little Richard.

 Alakerta lauantaina

Salmelan muovisorvaamo


Kuva: Simo Ulvi

Matti Salmela on pitkän linjan jyväskyläläinen musiikkivaikuttaja, jonka vinyylikokoelmat saavat aloittelevat vinyylinpyörittäjät tuntemaan itsensä pieneksi, niin pieneksi. Salmela sorvaa muoviaan niin sanotusti laidasta laitaan painon ollessa kuitenkin kitaramusiikin puolella. Ja sitä sitten tuleekin hyvin laajalla skaalalla.

 Yläkerta lauantaina (alkuilta)

Mindset Archive

Mindset Archive soittaa Höstfesteillä etenkin minimalistista elektronista musiikkia.

WWW: mindsetarchive.bandcamp.com

 Yläkerta lauantaina (loppuilta)

Hear dj't

Pitkien ja hikisten keikkojen lomassa voi lauantaina hakea helpotusta ja rauhaa terassilta.

 Yläkerran terassi lauantainaSHARE:    COMMENT:

sano spam:


YHTEISTYÖSSÄ