Juliste: Kaisa KuneliusHÖSTFEST - SYYSJUHLAT

Ovet ovat sulkeutuneet ja viikkokin vaihtunut - kiitos mitä lämpimimmin kaikille kävijöille, esiintyjile ja avustajille! Nähdään taas!

--

Radio Hearin perinteikäs syysjuhla Höstfest järjestettiin 11.-12.10. Vuonna 2008 alkunsa saanut indie- ja underground, eli undie, -musiikkiin keskittyvä festivaali esitteli syksyisenä viikonloppuna Ilokivessä ja Vakiopaineessa musiikkimaailman legendoja ja kiehtovimpia tulokkaita yli kolmenkymmenen esiintyjäryhmän verran.

Tänä vuonna nähdään harvinaislaatuinen paluu rikospaikalle, kun 2000-luvun taitteessa vaikuttanut jyväskyläläinen roots reggae -yhtye LAULURASTAS nousee Ilokiven lavalle alkuperäisessä kokoonpanossaan. Yhtye palasi takaisin elävien kirjoihin kesällä soitettuaan ensimmäisen keikkansa 12 vuoteen. Höstfesteillä tullaan käymään läpi Laulurastaan elämäkertaa alkuaikojen hurmahenkisistä tanssisalivirsistä aina myöhemmän vaiheen moderniin sykkeeseen asti, ja tullaanpa kuulemaan muutama uusikin kappale. Tämän ainutlaatuisen keikkaviikonlopun jälkeen yhtye vetäytyy studioon työstämään levyä.


Damo Suzuki

Höstfest on kutsunut Suomeen myös DAMO SUZUKIn, krautrock-yhtye CANin kuuluisimman kokoonpanon vokalistin 70-luvun alkuvuosilta. Damo Suzuki’s Network -kokoonpano on maailmanlaajuinen verkosto muusikoita, joka laajenee joka keikalla. Damo Suzukin kanssa Can teki klassikkolevyt Soundtracks, Tago Mago, Ege Bamyasi ja Future Days, joiden vapaasti virtaileva hypnoottinen musiikki on vaikuttanut lukemattomiin musiikintekijöihin. Tärkeäksi vaikuttajaksi Canin mainitsevat esim. The Fall, PIL, Joy Division, Suicide, David Bowie, Talking Heads, Sonic Youth, Pavement, Primal Scream, Brian Eno ja loputon lista muita.

Lauantaina Ilokivessä koetaan iloinen jälleennäkeminen, kun jo ensimmäisillä Höstfesteillä esiintynyt vimmainen livebändi RADIOPUHELIMET saapuu paikalle. Juuri ennen festareita julkaistun akustisen Ei kenenkään maa -albumin myötä odotettavissa on jotain uutta ja yllättävää. Viiden vuoden takaa tuttuja kasvoja nähdään myös Jukka Hervan (Barry Andrewsin Disko) ja Fonal-kumppanien uudessa PÖLLÖT-yhtyeessä ja Ninni Luhtasaaren (Pintandwefall) NINNI FOREVER BANDissä.


Radiopuhelimet

Ensimmäistä kertaa Jyväskylään esiintymään saapuvat muun muassa kehuttu traumablues-yhtye PANSSARIJUNA, Clouds- ja Tiiu Helinä -tuottaja Samuli Tannerin oma erikoisprojekti WORLD BANK, JOOSE KESKITALOn uusi trio-kokoonpano, kambodzalais-ranskalainen LAFIDKI sekä HOPEAJÄRVI, OLIMPIA SPLENDID ja KYTÄJÄ.

Viikonlopun keikkojen visuaalisesta puolesta vastaa RANDOM DOCTORS VJ-kollektiivi ja juhlaohjelmaan saattaa olla tiedossa yllättäviä käänteitä, joiden missaamista ei suositella.

Seuraa ja osallistu 

FB-sivu (tykkää meistä!): Höstfest
FB-event: Höstfest 2013
FB-event päiväklubille: Höstfest 2013 päiväklubi
Twitter: radiohear

Arkisto: tapahtui viime jaksoissa... 

Höstfest 2008: www-sivu | kuvia festareilta
Höstfest 2010: www-sivu | kuvia festareilta
Höstfest 2011: www-sivu | videoita festareilta
Höstfest 2012: www-sivu

Keskisuomalaisen arviot viime vuoden festarin kulusta:
perjantai 5.10.2012 http://www.ksml.fi/uutiset/kulttuuri/konsertti/hostfest/1257769
lauantai 6.10.2012 http://www.ksml.fi/uutiset/kulttuuri/konsertti/hostfest-610/1258050


YHTEISTYÖSSÄ