seremonia

Seremonia-yhtyeen mielestä suomeksi laulettua psykedeliasävytteistä jytärokkia ei ole kotimaisessa musiikkitarjonnassa ainakaan liikaa. Yhtyeen nimeä kantava esikoispitkäsoitto lisää tarjontaa klassisen puolen tunnin LP:n verran.

Ainakin anglo-amerikkalaisen esihevin tummasti tuhruinen äänimaailma, perulaisen psykedeliarokin sohlaava svengi, kotimaisen progen kirkasotsainen kokeilunhalu ja punkin yleismaailmalliset tee-se-itse ihanteet kaikuvat vaikutteina Seremonian musiikissa. Riffit ovat raskaita ja tekstimaailma tummanpuhuva, mutta yhtyeen jytä on värikkään riehakasta. Holtittomasti rönsyilevä bändisoitto, kylmänviileän toteava laulutulkinta ja nykynormeista piittaamattomat tuotantoratkaisut liittävät Seremonian suureen ja ajattomaan eksentrisen boogien jatkumoon.

Vaikka Seremonia nyökkäilee menneiden vuosikymmenten suuntaan, yhtye tuottaa omasta mielestään mahdollisimman kuranttia musiikkia juuri tähän maailmanaikaan. Apokalyptiset ympäristövisiot tai inhimillisen ja yliluonnollisen pahuuden teemat eivät ole koskaan olleet ajankohtaisempia. Rakkaus tuikeaa riffittelyä ja heikkopäisesti kohkaavaa rokkausta kohtaan saisivat olla aina muodissa.

Yhtyeen muodostavat

Erno Taipale (rummut, huilu, kitara)
Ilkka Vekka (bassokitara, syntetisaattori, taustalaulu)
Ville Pirinen (kitara, syntetisaattori, taustalaulu)
Noora Federley (laulu)

Levyllä kuuluu merkittävänä myös äänittäjä/miksaaja Teemun Markkulan panos. Markkula toimii myös Seremonian livekokoonpanon toisena kitaristina. Levyn lyriikat ovat kaikki Ilkka Vekan kirjoittamia,  sävellykset ja sovitukset yhtyeen yhteistyön tuloksia.http://www.nrgm.fi/artikkelit/25-seremonia/