Lau Nau on mm. Kiilasta, Hertta Lussu Ässästä ja Avaruksesta tuttu Laura Naukkarinen, joka tekee musiikkiaan yksin ja ajoittain ystäviensä avustuksella. Hänen abstrakti folkmusiikkinsa on instrumenttien mosaiikkia, jossa palaset asettuvat minne milloinkin sattuvat, vapaasti rakentaen, luoden yllätyksellisiä harmonioita ja kävellen ohuen, mutta vahvan melodisen nuoran päällä. Lau Naun lämmin laulu harhailee, kääntyy useaan suuntaan yhtä aikaa ja taipuu korkeisiin huiluääniin. Musiikkiinsa hän sekoittaa kenttänauhoituksia ja ympäriltä löytyviä ääniä. ”Musiikki on kuin kirja, jonka lehdet asettuvat puun muotoon. Kuulet kolmiuloitteisen kuvan, kuin luonnon ääniä ihmisen sielusta.”

Lau Naun debyytti ”Kuutarha” hurmasi suhteellisen laajan kansainvälisen yleisön. Levyä kehuttiin mm. useissa musiikkilehdissä (The Wire, Signal To Noise, Dusted, Pitchfork, Lost At Sea, Indie Workshop, Foxy Digitalis, Rumba) kuten myös sanomalehdissä (The Seattle Stranger, The Chicago Reader, The Minneapolis City Pages). Kuutarha valittiin yhdeksi The Wiren top 50-levyistä vuonna 2005 ja sama lehti valitsi Lau Naun Philadelphian konsertin yhdeksi merkittävimmistä 60 konsertista ( "60 concerts that shook the world" ) .

Sen lisäksi, että Lau Nau on tehnyt musiikkia soolona ja erilaisissa yhtyeissä kymmenen vuoden ajan, on hän tehnyt myös musiikkia Magnum Photon digitaalisiin valokuvaesseisiin (2006), japanilaisen valokuvaajan Moriyama Daidon näyttelyyn (tulossa) sekä eri kokoonpanoissa improvisoituja livesäestyksiä useisiin elokuviin, joista yksi (”Häxan”) on julkaistu DVD:llä. Lisäksi hän on tehnyt ääni-installaatioita ja musiikkityöpajoja lapsille Antti Tolvin kanssa, joka myös pyörittää Lauran kanssa pientä levy-yhtiötä Peippoa.

Laura on soittanut soolona ja yhtyeidensä kanssa lukemattomia konsertteja Euroopassa sekä USA:ssa. Lau Naun musiikki on elementissään tunnelmallisissa paikoissa kuten The Old Bookmill (Montague, USA), Generalistide (Tartto, Viro) tai gallerioissa kuten Westers (Kemiönsaari), mutta hän on soittanut myös suuremmissa paikoissa kuten New York Anthology Film Archives ja nykytaiteen keskuksissa Glasgowissa, Tukholmassa, Castellónissa ja Brysselissä, sekä erityisten vieraiden, kuten Tony Conradin kanssa Avanto-festivaaleilla, Helsingissä.

Lau Nau esiintyy Höstfesteillä nelihenkisen yhtyeensä kanssa. Yhtyeessä soittavat hänen lisäkseen Pekko Käppi, Jaakko Tolvi ja Antti Tolvi. Fonal Records julkaisee syksyn aikana uuden Lau Nau -albumin "Valohiukkanen".

http://www.haamu.com/launau/